De zadels

Naast onze standaard modellen is het ook mogelijk om alle modellen helemaal op maat te laten maken. Hierbij is het mogelijk om de zadels aan te passen voor zowel de ruiters als voor het paard. Wij kunnen door middel van metingen en het testen met verschillende zadels het perfecte zadel voor u samenstellen. De zadels zijn met monoflap (foto links) of met dubbelflap (-DF) te krijgen.

Dressuurzadels:

Blitz en Blitz-DF: Dit zadel is ontworpen op de conformatie en biomechanica van het huidige sportpaard. Door middel van diverse meet technieken voor zowel de ruiter als het paard is dit model een innovatie voor onze tegenwoordige sportpaarden. Vanwege de pasvorm em de techniek waarmee de kussens zijn vervaardigd is dit een verantwoorde keuze voor de paardenrug en geeft het de ruiter een comfortabele ongedwongen zit. Wij kunnen de boom voor u aanpassen.

Fargos en Fargos-DF: Ook de Fargos heeft een geheel eigen ontwikkelde techniek in de pasvorm van de boom. Dit zadel is uitermate geschikt voor paarden met een bredere conformatie. Hierbij is rekening gehouden met extra bewegingsvrijheid van de schouders voor het paard. Voor de ruiter geeft dit een comfortabel gevoel met een zachte zit. Wij kunnen de boom voor u aanpassen.

Pablo en Pablo-DF: De Pablo heeft als basis een speciaal ontwikkelde boom die zeer geschikt is voor paarden die (van nature)in de conformatie wat weker in de rug zijn. Hierbij is in de ontwikkeling van de kussens rekening gehouden zodat het gehele zadel voldoende draagkracht kan bieden. De soft seat bij dit zadel geeft de ruiter een fijne ongedwongen zit.Wij kunnen de boom voor u aanpassen.